Som sann retroentusiast måste jag säga att det glädjer mitt gamla hjärta att 70-talets matestetik åter tas på allvar och får en revival.

20121011-061959.jpg

Denna kokbok återupptäcker 70-talets kulinariska läckerheter. Underbart…blott och bart.

Jag menar…hur vackert och lockande låter inte kycklinglever surpris, skinkägg i gelé eller bananer i skinkrock?

Och alla anrättningarna kommer i vackert brunt på retoporslinet.

Det vattnas i munnen!

Själv vill jag ödmjukast bidra till denna matbibel med några foton ur min väl använda kakbok från 1975. För vem vill väl inte kunna baka med 70-tals touch?

20121011-063035.jpg

20121011-063048.jpg

Nä! Kasta ut surdegsbrödet och kryddväxterna och återvänd till ursprunget.
Greppa saltet, vitpepparn och vetemjölsredningen och kör igång med matlagningen.

Hurra för den bruna maten!

Annonser